سرمایهگذاری در میانسالی
میانسالی را میتوان برهه طلایی زندگی دانست. در این دوران، چالشهای مهم زندگی مانند انتخاب رشته، رفتن به دانشگاه، ازدواج، شغل مناسب و.. را پشت سر گذاشتهایم تا تجربیات این سالها توشه مسیر ما شود. در این سنین جادویی است که میتوانیم در اداره کردن زندگی شخصی، مسئولیتهای شغلی و حوزههای مختلف مالی بالغانه تصمیمگیری کنیم.
هر فردی مطمئنا تا رسیدن به این سن، برای اهداف مالی خود تلاش کرده و نتایجی نیز به دست آورده است اما چنانچه سوال شما این باشد که بهترین روش سرمایهگذاری در میانسالی چیست؟ ما در این مقاله علاوه بر معرفی بازارهای سرمایهگذاری به این سوال نیز پاسخ دادهایم.
مسیر سرمایهگذاری در میانسالی
تعیین هدف و برنامهریزی برای رسیدن به آن، از ویژگیهای افراد موفق است. این گروه با دوراندیشی به دنبال ساخت آیندهای بهتر برای خود و خانوادهشان هستند و در این راه در هر سنی که باشند دست از تلاش برنمیدارند. رسیدن به اهداف مالی، مخصوصا در کشور ما که اقتصاد آن تورمی است، از مسیر سرمایهگذاری میگذرد. اما آیا برای همه افراد در پیمودن این مسیر میتوان نسخه واحدی پیچید؟
شاید افراد موفق بسیاری را در اطراف خود دیده باشیم که به زعم خودمان از هوش مالی بالایی برخوردارند اما چه چیزی باعث میشود که فکر کنیم دیگری هوش مالی و اقتصادی بالایی دارد؟ آیا انتخاب روش درست سرمایهگذاری نمیتواند یکی از مهمترین عوامل دستیابی به موفقیت آنها باشد. در حقیقت افرادی که روشی را متناسب با شرایط فردی و اقتصادی خود و جامعهشان انتخاب کنند، قطعا در سرمایهگذاری خود موفقیت بیشتری تجربه میکنند.
بنابراین در قدم اول برای انتخاب بهترین سرمایهگذاری در میانسالی باید شرایط فردی خود را در نظر بگیرید و درجه ریسکپذیری خود را بشناسید. آگاهی از مسائل اقتصادی، میزان سرمایه، علاقهمندی و ویژگیهای شخصی و بازه زمانی، فاکتورهای شخصی دیگری هستند که در انتخاب روش و نوع سرمایهگذاری موثرند. بنابراین گامهای اولیه در مسیر سرمایهگذاری هدفمند میتواند موارد زیر باشد.
شاید برخی از افراد در سنین جوانی به فکر سرمایهگذاری یا ایجاد کسب و کار جدید بودهاند تا در زمان میانسالی یا پیری به ثمره سرمایهگذاری یا کسب و کاری که راهاندازی کردهاند، برسند. با این وجود راه حل سرمایهگذاری در میانسالی برای افرادی که به هر دلیل موفق نشدهاند در دوران جوانی سرمایهگذاری کنند چیست؟
طبق مواردی که در بالا تیتر کردیم بعد از شناخت شرایط خودمان، از مهمترین اقدامات اقتصادی هر فرد، انتخاب گزینههای سرمایهگذاری است؛ زیرا اگر در این زمینه تصمیمگیری اشتباهی صورت بگیرد متاسفانه منجر به از دست دادن تمام یا بخشی از سرمایه میشود. در ادامه با شرح بازارهای موجود برای سرمایهگذاری در میانسالی، بهترین آن را معرفی خواهیم داد.
بازارهای مناسب برای سرمایهگذاری در میانسالی
برای سرمایهگذاری بازارهای مختلفی وجود دارد اما همانطور که گفتیم این که شما کدام را انتخاب میکنید، به شناخت شرایط و استراتژی شخصی خودتان بستگی دارد. بازارهایی چون طلا، مسکن، ارز، رمزارز و بورس بازارهای منتخب سرمایهگذاری در میانسالی هستند که در ادامه مختصری درباره این بازارها خواهیم گفت.
طلا
یکی از بازارهای مورد علاقه ایرانیان برای سرمایهگذاری، بازار طلا است. چرا که این بازار از قدیم بازاری قابل اطمینان برای سرمایههای کوچک بوده است و نقش مهمی را در اقتصاد خانوارهای ایرانی بازی کرده است. روشهای مختلف سرمایهگذاری در بازار طلا، شامل خرید فیزیکی طلا، خرید سکه، خرید شمش، گواهی سپرده طلا، صندوق های طلا و گواهی سپرده سکه در بورس کالا میشوند.
ارز
بازار ارز بسیار شبیه بازار طلا است و در چند دهه اخیر این دو بازار استراتژیک در تمام جهان و همچنین ایران، خصوصیتها و شاخصهای مشابهی را بروز دادهاند. بنابراین میتوان گفت میزان افزایش قیمت دلار که ارز اصلی به حساب میآید، تقریبا به اندازه طلا یا کمیکمتر از آن بوده است. البته ورود و خروج سرمایهها به بازار ارز با سرعت و نوسان بیشتری انجام میشود.
مسکن
سرمایهگذاری در بازار مسکن و املاک نیز یکی از قدیمیترین روشهای سرمایهگذاری در ایران است. چرا که ایرانیان به ارزش زمین و خاک اعتقاد دارند و به عبارتی خاک را طلا میدانند و بخش عظیم سرمایه خود را در نهایت به ملک یا مسکن تبدیل میکنند. این موضوع باعث شده بازار مسکن یکی از بازارهای جذاب سرمایهگذاری در میانسالی نیز باشد و قیمتها در آن همواره سیر صعودی داشته باشد.
بورس
بازار بورس نیز یکی از قدیمیترین و قابل اطمینانترین بازارهای سرمایهگذاری جهان و ایران است. از سال ۸۹ که معاملات بر خط آنلاین نیز در بورس راهاندازی شد این امکان برای همه فراهم شد که با سهولت بیشتر بتوانند در این بازار فعالیت داشته باشند.
در مقایسه با سایر بازارها، سرمایه گذاری در بورس نیازمند مهارت، دانش و تحلیل مستمر دادههاست. بنابراین چنانچه دانش یا وقت کافی برای فعالیت در این بازار ندارید بهتر است سرمایهگذاری خود را به واسطه شرکتهای واسطهای انجام دهید. شرکتهایی چون شرکت سبدگردان آگاه با ارائه خدماتی چون سبدگردانی اختصاصی و صندقهای سرمایهگذاری به عنوان امین شما و به نیابت از شما، روند مدیریت داراییتان را شما انجام میدهند.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری هوشمندانه
بهترین بازار سرمایهگذاری در میانسالی
در میان بازارهایی که نام بردیم، بورس از آن جهت که در بیست سال گذشته بیشترین بازدهی را داشته، در جایگاه نخست قرار میگیرد و از این رو بهترین بازار سرمایهگذاری در میانسالی است. اگر ۱۳ سال پیش در بورس سرمایهگذاری میکردید سرمایه شما امروز بیش از چهارصد برابر میشد این در حالی است که در این مدت بازار مسکن صد برابر، طلا صدو هفتاد برابر و ارز بیست برابر رشد کردهاند.
البته با نگاهی به وضعیت بورس در یک سال گذشته و صعود و ریزش ناگهانی آن، باید بگوییم که این بازار تخصصی، با هجوم یکباره و بدون مطالعه سرمایههای خرد، ممکن است ضرر آفرین باشد؛ اما همانطور که در بالا گفتیم این چالش با وجود یک واسطه متخصص و متبحر و امین در این بازار پیچیده، قابل حل است. در واقع برای سرمایهگذاری در میانسالی و آن هم در بازار بورس و به صورت غیر مستقیم دو راهکار وجود دارد:
ا- صندوقهای سرمایهگذاری
۲- سبدگردانی اختصاصی
سرمایهگذاری در صندوقها به دلیل مدیریت حرفهای از ریسک کمتری برخوردار است. صندوقها انواع مختلفی دارند که از میان این انواع، صندوق درآمد ثابت، سودی بیشتر از سپردههای بانکی دارند و جریمه برداشت زود هنگام نیز ندارند. برای نمونه میتوان به صندوق یاقوت و همای آگاه اشاره کرد که ریسک پایینی دارند و جایگزین مطمئن سپردههای بانکی هستند.
صندوق های سهامی بازده بالاتری نسبت به درآمد ثابت دارند اما ریسک آنها نیز بالاتر است. این نوع صندوقها معمولا در بلندمدت بازدهی مناسبی دارند و علاوه بر حفظ ارزش پول، میتوانند به کسب ثروت نیز منجر شوند. برای نمونه صندوق مشترک آگاه را در نظر بگیرید که از ابتدای تاسیس در سال ۱۳۸۷ تا کنون، بیش از ۴۰ هزار درصد بازدهی داشته است. صندوق مشترک آگاه در میان بازارهای موازی، پربازدهترین سرمایهگذاری محسوب میشود. از دیگر صندوقهای سهامی شرکت سبدگردان آگاه میتوان از صندوق هستی بخش آگاه با نماد آگاس و صندوق زمرد آگاه نیز نام برد که همواره بیشترین بازدهی را برای سرمایهگذاران خود ایجاد کرده است.
نوع دیگر صندوقها، صندوقهای مختلط هستند که از نظر ریسک و بازده حد میانی بین صندوقهای سهامی و درآمد ثابت به شمار میروند. یعنی اگر ریسک و بازده متعادلی را در نظر دارید، صندوق مختلط گزینه مناسبی برای سرمایهگذاری در میانسالی است.
سبدگردانی اختصاصی دومین شیوه سرمایهگذاری غیر مستقیم در بورس است. در این روش کارشناسان شرکت سبدگردان، با برگزاری جلساتی اهداف و میزان ریسکپذیری سرمایهگذار را بررسی میکنند و با توجه به روحیات و شرایط فرد سبدی از داراییهای مختلف برای او میچینند. گفتنی است که معمولا سبدگردانی اختصاصی برای مبالغ بالا مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان مثال حداقل سرمایه برای سرمایهگذاری در شرکت سبدگردان آگاه، مبلغ ۵ میلیارد تومان است.